henk alleman

kunstschilder/illustrator

Klik op de naam rechts naast een van de onderstaande illustraties om deze te openen bijv. klik op Mazurka de zwervende zigeunerin. Hierna kunt u in alle beelden afzonderljk klikken om deze te vergroten. Tenslotte is het nog éénmaal mogelijk te klikken in een afbeelding om deze tot de maximale grootte op deze website te zien.

'Mazurka, de Zwervende Zigeunerin'  is een spannend verhaal over het vaak moeilijke zigeunerleven. Het is recent geschreven en geïllustreerd door Henk Alleman. Het Stripschrift heeft het in een verkorte versie recent voltooid voor publicatie. In de editie maart 2014 van het Stripschift (nummer 437) zijn in het middenkatern maar liefst 8 pagina's met rijen van 3 strips gereserveerd voor dit beeldverhaal.

Over de 2e Wereldoorlog heeft Henk Alleman een aantal indringende gebeurtenissen vastgelegd uit de omringende landen in Europa waar de oorlog plaatsvond tot Rusland. Op deze site staan een aantal werken van deze collectie afgebeeld.

Na enige tijd bij de Toonder Studio's te hebben gewerkt, volgt Henk Alleman zijn collega's Henk Sprenger en Ton de Zwaan, die hun werk voortaan bij Swan Features Syndicate onderbrachten. Hier maakte hij nog een serie stripverhalen in een eigen typerende stijl. Afbeeldingen volgen nog.
Verder zijn in deze groep een aantal leuke cartoons ondergebracht (in kleur).

Beeldverhaal Tommy, Dicky en de wijze professor Sik !
Voor het tijdschrift Eva maakte hij vijf verhalen met het figuurtje 'Tommy' (vanaf het tweede verhaal 'Tommie' geheten).

Quo Vadis - Deel I
De ondergang van het Romeins imperium is geschreven en getekend door Henk Alleman.

Tijdens de Romeinse heerschappij van Caracalla verschenen aan de oevers van de Main strijdlustige Sueven (zwervers) op zoek naar voedsel en rijkdom. De verschillende volksstammen in deze gebieden verenigden zich onder de naam Alamannen, ofwel Allemannen om hun verscheidenheid aan te duiden. Omvangrijke zwermen Alamannen staken de Donau over, trokken over de Rhaetische Alpen en Lombardije en rukten op naar Ravenna. Zij brachten hun vaandels in het zicht van Rome. Verbijsterd door de nadering van zoveel ontembare horden wisten de preatorianen, deze nietsontziende barbaren zoals zij werden genoemd, om te kopen en een terugtocht te aanvaarden ..

In Quo Vadis deel 2 gaat Gunthar, zoon van Koning Ariovistus, Prins der Sueven een belangrijke rol spelen. Binnenkort meer informatie.