henk alleman

kunstschilder/illustrator

Klik op de naam rechts naast een van de onderstaande illustraties om deze te openen bijv. klik op Amsterdam. Hierna kunt u in alle beelden afzonderlijk klikken om deze tot te vergroten. Tenslotte is het nog éénmaal mogelijk te klikken in een afbeelding om deze tot de maximale grootte op deze website te zien

Amsterdam is de geboortestad van Henk Alleman. De stad is nog altijd zijn grote bron voor inspiratie. Hij heeft zowel oud Amsterdam geschilderd zoals het er vroeger uit zag als tegenwoordig.

Klik op deze 1. Amsterdam om de afbeeldingen te zien. Onderaan in de reeks afbeeldingen kunt u doorbladeren naar volgende pagina's.

Ook langs de Amstel waar Amsterdam naar vernoemd is liggen prachtige buitenplaatsen en dorpjes. Veel daarvan heeft hij vastgelegd. Ook de omgeving van Naarden, Muiden, Ouderkerk zijn vastgelegd.

Klik op deze categorie rondom Amsterdam om de afbeeldingen te zien. Onderaan in de reeks afbeeldingen kunt u doorbladeren naar volgende pagina's.

Nederland Behalve Amsterdam en de omgeving gaat Henk Alleman er vaak op uit om landschappen of andere steden vast te leggen binnen Nederland die een historisch karakter hebben of een andere interesse in hem oproepen zoals prachtige luchten over weilanden, water of gewoon een paar koeien in de wei.
Europa Op zijn reizen in Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije, Portugal werd hij vaak geinspireerd door de leukste dorpjes of prachtige strandtaferelen bij het binnenhalen van de visvangst of iets wat hem boeide.
Het is vastgelegd in prachtige beelden.

Klik op deze categorie Europa om de afbeeldingen te zien. Onderaan in de reeks afbeeldingen kunt u doorbladeren naar volgende pagina's.
Zeegezichten en stranden Geboeid door de Tall Ships tijdens de verschillende Sail Amsterdam shows en de vele aangemeerde schepen in Amsterdam en Rotterdam heeft hij in Nederland, maar ook in Europa  schepen aan de kade of op volle zee vastgelegd.

Klik op deze categorie zeegezichten en stranden om de afbeeldingen te zien. Onderaan in de reeks afbeeldingen kunt u doorbladeren naar volgende pagina's
.
Bloemen en stillevens Bloemen verwelken maar blijven bewaard in schilderijen. Zo zijn ook andere vergankelijke beelden bewaard in stillevens
Collages Ook de geschiedenis roept beelden op die hij heeft gevangen in een achttal collages. Hier wordt van het ontstaan der aarde de oude geschiedenis van de Egyptenaren, Grieken, de Verenigde Staten, Europa t/m de 2e Wereldoorlog in vastgelegd.
Line Art Figuratief en toch modern. Henk Alleman heeft een eigen stijl bedacht die hij Line Art noemt met een knipoog naar Mondriaan.
Zwart-wit penseel Zwart-wit penseel tekeningen in Oostindische inkt maken vergt uiterste concentratie. Eén verkeerde lijn en de hele tekening is verprutst. Henk Alleman is één van de weinige mensen uit zijn generatie die deze moeilijke techniek nog perfect beheerst.